La corrupció és un complex fenomen social, polític i econòmic, que afecta tots els països. Soscava les institucions democràtiques al distorsionar els processos electorals, pervertir l'imperi de la llei i crear entrebancs burocràtics, l'única raó de ser és la de sol·licitar suborns. També atròfia els fonaments del desenvolupament econòmic, ja que desanima la inversió estrangera directa i, a les petites empreses nacionals els resulta sovint impossible superar les «despeses inicials» requerides per la corrupció.
El 31 d'octubre de 2003, l'Assemblea General de Nacions Unides va aprovar la Convenció de les Nacions Unides contra la corrupció, que va entrar en vigor el desembre de 2005, i va demanar al secretari general que designés a l'Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC) com la secretaria per a la Conferència dels estats part de la Convenció 58/4.
Per crear consciència contra aquesta xacra i difondre el valuós paper de la Convenció a l'hora de lluitar contra ella i prevenir-la, l'Assemblea també va designar el 9 de desembre com a Dia Internacional contra la Corrupció.
9 DE DICIEMBRE. DÍA INTERNACIONAL CONTRA LA CORRUPCIÓN.
La corrupción es un complejo fenómeno social, político y económico, que afecta a todos los países. Socava las instituciones democráticas al distorsionar los procesos electorales, pervertir el imperio de la ley y crear atolladeros burocráticos, cuya única razón de ser es la de solicitar sobornos. También atrofia los cimientos del desarrollo económico, ya que desalienta la inversión extranjera directa y, a las pequeñas empresas nacionales les resulta a menudo imposible superar los «gastos iniciales» requeridos por la corrupción.
El 31 de octubre de 2003, la Asamblea General aprobó la Convención de las Naciones Unidas contra la corrupción, que entró en vigor en diciembre de 2005, y pidió al Secretario General que designara a la Oficina de las Naciones Unidas contra la Droga y el Delito (UNODC) como la secretaría para la Conferencia de los Estados Partes de la Convención 58/4.
Para crear conciencia contra esta lacra y difundir el valioso papel de la Convención a la hora de luchar contra ella y prevenirla, la Asamblea también designó el 9 de diciembre como Día Internacional contra la Corrupció