dimecres, 16 de juliol del 2008

EL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA CONTRA LA JORNADA LABORAL DE 60 HORES


El Grup Municipal Socialista ha presentat una moció, que es debatrà al Ple de demà dijous 17 de juliol, perquè l’Ajuntament de Llíria sol·licite, als Grups Polítics del Parlament Europeu, que rebutgen amb el seu vot la directiva que permet estendre a 60 hores (i fins a 65 en casos específics) la jornada laboral setmanal en la Unió Europea.
Esta directiva, aprovada pels ministres de Treball i Assumptes Socials de la Unió Europea, permet estendre a 60 i 65 hores la jornada laboral setmanal. Esta decisió haurà de ser ara sotmesa a debat i aprovació pel Parlament Europeu.
Si bé és cert que no es tracta d'imposar sinó de permetre l'extensió de la jornada, no és menys cert que el projecte de directiva constituïx un atemptant al model social europeu. Un model que, per equitatiu i pròsper, s'ha convertit en exemple que s'ha de seguir per països tant en via de desenrotllament com d'economies pròsperes. No deixa de ser paradoxal que, en ple segle XXI, la Unió Europea obligue els seus treballadors a reivindicar, com en 1886 (fa 122 anys), “huit hores per al treball, huit hores per al son i huit hores per a la casa”.

EL GRUPO MUNICIPAL SOCIALISTA CONTRA LA JORNADA LABORAL DE 60 HORAS

El Grupo Municipal Socialista ha presentado una moción, que se debatirá en el Pleno de mañana jueves 17 de julio, para que el Ayuntamiento de Llíria solicite, a los Grupos Políticos del Parlamento Europeo, que rechacen con su voto la directiva que permite extender a 60 horas (y hasta 65 en casos específicos) la jornada laboral semanal en la Unión Europea.
Esta directiva, aprobada por los ministros de Trabajo y Asuntos Sociales de la Unión Europea, permite extender a 60 y 65 horas la jornada laboral semanal. Esta decisión deberá ser ahora incluida en el debate y aprobación por el Parlamento Europeo.
Si bien es cierto que no se trata de imponer sino de permitir la extensión de la jornada, no es menos cierto que el proyecto de directiva constituye un atentando al modelo social europeo. Un modelo que, por equitativo y próspero, se ha convertido en ejemplo que se debe seguir por países tanto en vía de desarrollo como de economías prósperas. No deja de ser paradójico que, en pleno siglo XXI, la Unión Europea obligue a sus trabajadores a reivindicar, como en 1886 (hace 122 años), ocho horas para el trabajo, ocho horas para el sueño y ocho horas para la casa.