dilluns, 21 de juliol del 2008

OLIVER ANUNCIA QUE DIMITIRÀ SI LA SUBVENCIÓ DEL CONSERVATORI NO AUGMENTA



En el ple de la passada setmana, el PP va aprovar la modificació de l'ordenança fiscal número 21, que tracta sobre els servicis del Conservatori de Música.
Esta aprovació significa que la taxa del Conservatori augmentarà per al curs que ve el IPC.
No és sorprenent que el PP augmente una altra taxa, el sorprenent va ser que Oliver, Regidor de Cultura i Educació, anunciara la seua dimissió si no augmenta la subvenció que ens arriba des de la Conselleria.

Quin serà el límit d'Oliver per a dimitir?
Dimitirà si només augmenta el IPC?.
Qualsevol augment serà bo perquè continue amb la seua "esplendorosa" gestió al front de la cultura i l'educació de Llíria?.

OLIVER ANUNCIA QUE DIMITIRÁ
SI LA SUBVENCIÓN DEL CONSERVATORIO
NO AUMENTA

En el pleno de la pasada semana, el PP aprobó la modificación del ordenanza fiscal número 21, que trata sobre los servicios del Conservatorio de Música.
Esta aprobación significa que la tasa del Conservatorio aumentará para el curso que viene el IPC.
No es sorprendente que el PP aumente otra tasa, lo sorprendente fue que Oliver, Regidor de Cultura y Educación, anunciase su dimisión si no aumenta la subvención que nos llega desde la Conselleria.

Cuál será el límite de Oliver para dimitir?
Dimitirá si solo aumenta el IPC?.
Cualquier aumento será bueno para que continúe con su "esplendorosa" gestión al frente de la cultura y la educación de Llíria?.

dissabte, 19 de juliol del 2008

VPO DALT DE L'ESTACIÓ


La regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Llíria, senyora Mazzolari, desconeix, segons es desprén de les seues manifestacions, si els documents privats de  compra de les vivendes de VPO  a construir i ubicades en la zona Dalt de l'Estació, que van ser promogudes per l'Ajuntament de Llíria, complixen amb allò que s'ha estipulat en les bases creades per a l'adjudicació de les mateixes perquè, a preguntes en el Ple Municipal del dia 17 dels corrents efectuats pel regidor socialista José Guardiola, referents a si les clàusules de tanteig i retracte, gastos d'escripturació i cancel·lació hipotecària, que consten en les bases estan reflectides degudament en els documents privats, es va limitar a contestar: "els documents estan redactats conforme a Conselleria i que complixen tots els requisits",  per la qual cosa el regidor socialista li va insistir en el fet que l'equip de govern del PP ha deixat en total abandó als adjudicataris en la firma dels mencionats documents.
A la pregunta que se li va efectuar a dita responsable d'Urbanisme, sobre si els adjudicataris hauran d'acudir a un professional del dret per al seu assessorament donat el total abandó en què l'equip de govern del PP els ha deixat, la regidora d'Urbanisme va respondre afirmativament.
Alguns dels adjudicataris de les vivendes, posats contacte amb Guardiola, es pregunten i dubten sobre la imparcialitat de la senyora Mazzolari a l'hora de tutelar la formalització dels repetits contractes, com hauria de fer  la representant política dels veïns i les veïnes de Llíria enfront d'un tercer.


La regidora de Urbanismo del Ayuntamiento de Llíria, señora Mazzolari, desconoce, según se desprende de sus manifestaciones, si los documentos privados de  compra de las viviendas de VPO  a construir y ubicadas en la zona Dalt de l'Estació, que fueron promovidas por el Ayuntamiento de Llíria, cumplen con aquello que se ha estipulado en las bases creadas para la adjudicación de las mismas pues, a preguntas en el Pleno Municipal del día 17 de las corrientes efectuadas por el regidor socialista José Guardiola, referentes a si las cláusulas de tanteo y retracto, gastos de escrituración y cancelación hipotecaria, que constan en las bases están reflejadas debidamente en los documentos privados, se limitó a contestar: "que los documentos están redactados conforme a Conselleria y que cumplen todos los requisitos",  por lo que el regidor socialista le insistió en que el equipo de gobierno del PP ha dejado en total abandono a los compradores en la firma de los mencionados documentos.
A la pregunta que se le efectuó a dicha responsable de Urbanismo, sobre si los compradores deberán acudir a un profesional del derecho para su asesoramiento dado el total abandono en el que el equipo de gobierno del PP los ha dejado, la concejala de Urbanismo respondió afirmativamente.
Algunos de los adjudicatarios de las viviendas, puestos contacto con Guardiola se preguntan y dudan sobre la imparcialidad de la señora Mazzolari a la hora de tutelar la formalización de los repetidos contratos, como debería hacer  la representante política de los vecinos y las vecinas de Llíria frente a un tercero.

PUIG-I-LIS


El Ple del dijous dia 17 de juliol va aprovar definitivament la modificació puntual  núm. 12 del PGOU de Llíria que tracta sobre la reordenació de vials, i la modificació puntual núm. 1 del PAI, tot de la UE-38, Puig-i-Lis.
El Grup Municipal Socialista va mantindre el posicionament que ha tingut al llarg de tot el procés d'aquesta unitat, donat que considerem que la gestió portada pel govern municipal del PP, és clarament deficient i no podem donar suport a aquesta modificació del PGOU.
Si bé es cert que la modificació suposa la reordenació dels vials de la unitat, i una millora en part del projecte, no ho és menys la falta de tacte per part del propi equip de govern davant les sol·licituds i preocupacions del veïnat, que arriben fonamentalment pel procediment utilitzat per portar endavant el projecte d'urbanització.
Les queixes i demandes dels veïns no poden ser despatxades amb un “això no toca ara”, perquè, recordem, estem parlant del lloc on viuen centenars de ciutadans de Llíria, i el seu lloc de residència habitual, el qual, com és totalment comprensible i lògic, volen que tinga les millors condicions possibles.
El grup socialista es va abstindre en aquest punt de l'ordre del dia, i varem recordar a l'equip de govern del PP que, els projectes, i sobre tot els urbanístics, necessiten consens, molt de consens, que sempre arribarà sense imposicions i prepotències, amb les ganes d'aportar i sumar per part de tots en els projectes que afecten la qualitat de vida de llirians i llirianes.
A tot açò, la regidora d'urbanisme, va contestar que “el tracte amb les urbanitzacions és exquisit” i que “totes les queixes han sigut ateses”.



El Pleno del jueves día 17 de julio aprobó definitivamente la modificación puntual  núm. 12 del PGOU de Llíria que trata sobre la reordenación de viales, y la modificación puntual núm. 1 del PAI, todo de la UE-38, Puig-i-Lis.
El Grupo Municipal Socialista mantuvo el posicionamiento que ha tenido a lo largo de todo el proceso de esta unidad, dado que consideramos que la gestión llevada a cabo por el gobierno municipal del PP, es claramente deficiente y no podemos dar apoyo a esta modificación del PGOU.
Si bien es cierto que la modificación supone la reordenación de los viales de la unidad, y una mejora en parte del proyecto, no lo es menos la falta de tacto por parte del propio equipo de gobierno ante las solicitudes y preocupaciones de la vecindad, que llegan fundamentalmente por el procedimiento utilizado por llevar adelante el poyecto de urbanización.
Las quejas y demandas de los vecinos no pueden ser despachadas con un “eso no toca ahora”, porque, recordemos, estamos hablando del lugar donde viven cientos de ciudadanos de Llíria, y su lugar de residencia habitual, el cual, como es totalmente comprensible y lógico, quieren que tenga las mejores condiciones posibles.
El grupo socialista se abstuvo en este punto de la orden del día, y le recordamos al equipo de gobierno del PP que, los proyectos, y sobre todo los urbanísticos, necesitan consenso, mucho consenso, que siempre llegará sin imposiciones y prepotencias, con las ganas de aportar y sumar por parte de todos en los proyectos que afectan a la calidad de vida de llirians y llirianes.
A todo esto, la regidora de urbanismo, contestó que “el trato con las urbanizaciones es exquisito” y que “todas las quejas han sido atendidas”.

dimecres, 16 de juliol del 2008

JUNTA LOCAL FALLERA PER A COL•LABORAR DES DE L’AJUNTAMENT AMB LES FALLES


Les Falles a Llíria han existit des de sempre, uns anys millors que altres, recordem les Falles d'antany, pels anys seixanta i setanta amb la Falla Gonzalo de Còrdova com a màxim exponent de les Festes Falleres a Llíria.
És hui, any 2008, on tenim QUATRE falles ja consolidades, esta realitat obliga a impulsar des de l'Ajuntament, no sols en el capítol de subvencionar a les Falles, si no a col·laborar directament en les Festes Falleres.
El Grup Municipal Socialista ha presentat una moció al ple de demà 17 de juliol, perquè l’Ajuntament de Llíria col·labore  amb les Falles, i per a això propasa:
  • d'un costat, incitar a crear la Junta Local Fallera, com òrgan aglutinador de les Falles de Llíria, organisme necessari per a preservar i millorar el funcionament de les nostres Falles: organització, seguretat en tots els sentits, programació, etc....; 
  • d'un altre costat, institucionalitzar i consolidar els Premis Fallers, com ara ninot indultat, llibret de falla, millor falla, etc...., a través de la Junta Local Fallera.

En definitiva es tracta de donar un nou impuls a les Falles de Llíria a fi que no desapareguen, si no que s'organitzen de forma eficaç i eficient.



JUNTA LOCAL FALLERA PARA COLABORAR DESDE EL AYUNTAMIENTO CON LAS FALLAS

Las Fallas en Llíria han existido desde siempre, unos años mejores que otros, recordemos las Fallas de antaño, por los años sesenta y setenta con la Falla Gonzalo de Córdoba como a máximo exponente de las Fiestas Falleras en Llíria.
Es hoy, año 2008, cuando tenemos CUATRO fallas ya consolidadas, esta realidad obliga a impulsar desde el Ayuntamiento, no solo en el capítulo de subvencionar a las Fallas, si no a colaborar directamente en las Fiestas Falleras.
El Grupo Municipal Socialista ha presentado una moción al pleno de mañana 17 de julio, para que el Ayuntamiento de Llíria colabore  con las Fallas, y para eso proponemos:
  • de un lado, incitar a crear la Junta Local Fallera, como órgano aglutinador de las Fallas de Llíria, organismo necesario para preservar y mejorar el funcionamiento de nuestras Fallas: organización, seguridad en todos los sentidos, programación, etc....;
  • de otro lado, institucionalizar y consolidar los Premios Falleros, como ninot indultat, libreto de falla, mejor falla, etc...., a través de la Junta Local Fallera.

En definitiva se trata de dar un nuevo impulso a las Fallas de Llíria para que no desaparezcan, y que se organicen de forma eficaz y eficiente.

EL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA CONTRA LA JORNADA LABORAL DE 60 HORES


El Grup Municipal Socialista ha presentat una moció, que es debatrà al Ple de demà dijous 17 de juliol, perquè l’Ajuntament de Llíria sol·licite, als Grups Polítics del Parlament Europeu, que rebutgen amb el seu vot la directiva que permet estendre a 60 hores (i fins a 65 en casos específics) la jornada laboral setmanal en la Unió Europea.
Esta directiva, aprovada pels ministres de Treball i Assumptes Socials de la Unió Europea, permet estendre a 60 i 65 hores la jornada laboral setmanal. Esta decisió haurà de ser ara sotmesa a debat i aprovació pel Parlament Europeu.
Si bé és cert que no es tracta d'imposar sinó de permetre l'extensió de la jornada, no és menys cert que el projecte de directiva constituïx un atemptant al model social europeu. Un model que, per equitatiu i pròsper, s'ha convertit en exemple que s'ha de seguir per països tant en via de desenrotllament com d'economies pròsperes. No deixa de ser paradoxal que, en ple segle XXI, la Unió Europea obligue els seus treballadors a reivindicar, com en 1886 (fa 122 anys), “huit hores per al treball, huit hores per al son i huit hores per a la casa”.

EL GRUPO MUNICIPAL SOCIALISTA CONTRA LA JORNADA LABORAL DE 60 HORAS

El Grupo Municipal Socialista ha presentado una moción, que se debatirá en el Pleno de mañana jueves 17 de julio, para que el Ayuntamiento de Llíria solicite, a los Grupos Políticos del Parlamento Europeo, que rechacen con su voto la directiva que permite extender a 60 horas (y hasta 65 en casos específicos) la jornada laboral semanal en la Unión Europea.
Esta directiva, aprobada por los ministros de Trabajo y Asuntos Sociales de la Unión Europea, permite extender a 60 y 65 horas la jornada laboral semanal. Esta decisión deberá ser ahora incluida en el debate y aprobación por el Parlamento Europeo.
Si bien es cierto que no se trata de imponer sino de permitir la extensión de la jornada, no es menos cierto que el proyecto de directiva constituye un atentando al modelo social europeo. Un modelo que, por equitativo y próspero, se ha convertido en ejemplo que se debe seguir por países tanto en vía de desarrollo como de economías prósperas. No deja de ser paradójico que, en pleno siglo XXI, la Unión Europea obligue a sus trabajadores a reivindicar, como en 1886 (hace 122 años), ocho horas para el trabajo, ocho horas para el sueño y ocho horas para la casa.

dijous, 3 de juliol del 2008

LA DESCOORDINACIÓ ENTRE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ I L’AJUNTAMENT DE LLÍRIA POT MOTIVAR L’ENDARRERIMENT DEL COMENÇAMENT DEL CURS A L’IES LAURONA DE LLÍRIA.


Sembla ser que les obres de remodelació i adequació de l’IES Laurona, començaran el proper mes de setembre, quan s’acabe el trasllat de l’actual edifici al centre provisional de barracons ubicat al Prat, junt a la carretera que va de Llíria a Marines. 
Des del grup municipal PSPV-PSOE, ens congratulem de què això siga així, però ens preocupa la descoordinació entre la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Llíria, fet que pot retardar el començament del curs escolar 2008/09 en les dates marcades per la pròpia Conselleria. 
Prova d’esta descoordinació és que el 30 de maig d’enguany, l’empresa adjudicatària del subministrament dels barracons ( adjudicació del 21 de febrer de 2008, amb un pressupost de 599.988’31 euros) ALGECO, va informar a la Direcció de Laurona que la instal·lació dels barracons ja estava finalitzada.  
La Direcció de Laurona comprovà si el centre provisional de barracons es trobava en condicions per a realitzar el trasllat el més aviat possible. La sorpresa fon que no. Atés a la mancança de seguretat i d’instal·lacions bàsiques per a un funcionament normal. 
Per una banda havien desaparegut aparells d’aire condicionat. Per la qual cosa, la Direcció reclamà per escrit (6 de juny de 2008) a l’Alcalde que resolguera el tema de la seguretat dintre de les seues competències, i més encara, quan la mateixa policia local de Llíria confirmà que la vigilància era i és inexistent. 
Per altra banda, la instal·lació elèctrica a hores d’ara està per acabar, quan des del centre se li reclamà per escrit (19 de juny de 2008) a l’alcalde Manuel Izquierdo, que es posara d’acord amb la Conselleria per acabar de posar en marxa la xarxa elèctrica en els barracons, i poder fer el trasllat abans del mes d’agost. 
Hui, ha estat el Regidor socialista Pepe Guardiola, qui s’ha desplaçat in situ, per donar fe de la situació en la que es troben els barracons del Prat. Durant la visita el Regidor ha pogut comprovar que la instal·lació elèctrica encara estava per acabar, que la seguretat dels barracons no és l’adequada, malgrat la tanca perimetral del recinte que facilita l’accés al sostre dels barracons, que l’accés al recinte encara està per acabar, que les instal·lacions esportives són insuficients i d’accés lliure, que els barracons tenen goteres a mansalva, que el pati de l’esplai és a totes llums reduït per donar cabuda als més de 400 alumnes, la mateixa consideració per als lavabos, etc. 
Segons Guardiola, l’accés dels autobusos que han de portar a l’alumnat també és preocupant, per l’espai reduït i l’accés complicat al recinte escolar. Guardiola, també ha fet notar que les hores d’arribada i d’eixida de l’alumnat són complicades per la gran quantitat de trànsit de vehicles, el que pot motivar que les classes comencen amb retards importants. 
Guardiola reclama al govern del PP de Llíria, que pose tots els esforços possibles i més, per a què el curs 2008/09 comence en Laurona de forma puntual i amb les mateixes condicions que en qualsevol centre de Llíria. Perquè cal recordar que la ubicació del Prat, la triada és única i exclusivament de l’Alcalde Manuel Izquierdo i el Regidor Salvador Oliver. La responsabilitat els pertoca a ells i a l’equip de govern del PP. 
Segons Guardiola:” als socialistes de Llíria també ens preocupa la situació de la depuradora a la que es connecta el centre i es troba ubicada molt a prop de l’entrada del recinte escolar. Ja que per una banda tenim dubtes sobre el seu funcionament i no es troba tancada amb una valla perimetral de seguretat”.
Des del PSPV-PSOE de Llíria, reclamem que es realitze l’estudi pertinent per comprovar que la depuradora funciona amb totes les garanties medioambientals, i que es realitze el tancament perimetral adequat per garantir la seguretat de l’alumnat.