Ni els comptes econòmics del Consell ni les de l'Ajuntament, preveuen una partida pressupostària per a continuar les obres.

La primera fase de les obres, dotada amb 1 milió d'euros, està conclosa a expenses d'alguns remats finals. En aquesta fase s'han restaurat les termes masculines, segle I dC, a més d'una piscina climatitzada de l'època imperial. No obstant això, encara falten per escometre la segona i la tercera fase consistents en la rehabilitació de les termes femenines i en els accessos al jaciment arqueològic amb una extensió total de 5.000 metres quadrats.

El portaveu municipal del PSPV de Llíria, José Luis Pérez, ha qualificat de "deficient" la gestió de l'alcalde, Manuel Izquierdo, del Partit Popular, i del seu equip de govern "per permetre un retard considerable en aquestes obres tan necessàries i per la seva incapacitat de pressionar la Generalitat perquè accelerin la seva finalització ". Pérez ha afegit que aquestes deficiències "s'uneixen a altres com la manca d'un projecte tècnic per abordar la restauració de la Casa de Camp del segle XIX que s'està caient a trossos per l'absència d'un pla municipal, però, la paràlisi del PP és total".

El PSPV recorda que el conjunt arqueològic té una piscina climatitzada coberta en el seu interior que es va construir i va utilitzar en l'època de l'antiga Hispània dotada d'unes característiques tècniques innovadores que la converteixen en una de les més importants actualment, de manera que una actuació immediata "és del tot necessària ja que les inclemències meteorològiques suposen una amenaça; Llíria disposa d'un dels conjunts arqueològics més importants que es poden observar però sembla que per al PP no és una prioritat".

Precisament, en aquest complex s'habilitarà un centre destinat als visitants perquè puguem comprendre millor les funcions que complien les termes durant l'època romana, basades en la cultura hidràulica i en uns sistemes de circulació de l'aigua i climatització únics a Hispània.
EL PSPV DENUNCIA QUE LAS OBRAS DE LAS TERMAS ROMANAS DE LLÍRIA LLEVAN PARADAS 2 AÑOS POR LA FALTA DE INVERSIONES DE LA GENERALITAT
Ni las cuentas económicas del Consell ni las del Ayuntamiento, prevén una partida presupuestaria para continuar las obras.

La primera fase de las obras, dotada con 1 millón de euros, está concluida a expensas de algunos remates finales. En esta fase se han restaurado las termas masculinas, siglo I dC, además de una piscina climatizada de la época imperial. Sin embargo, aún faltan por acometer la segunda y la tercera fase consistentes en la rehabilitación de las termas femeninas y en los accesos al yacimiento arqueológico, situado en pleno centro urbano y con una extensión total de 5.000 metros cuadrados.
El proceso de rehabilitación está paralizado desde el verano de 2012 cuando la Generalitat dejó sin partida presupuestaria este proyecto de rehabilitación arqueológico a pesar de la necesidad de una intervención decidida y eficaz para evitar la degradación y deterioro del conjunto patrimonial.

Según Pérez, el retraso en las obras y su apertura al público "no ayuda al fomento del turismo de interior como es el caso de Llíria, un revulsivo importante tanto para el comercio como para el sector hostelero de nuestra ciudad y deja evidente una clara falta de ideas e iniciativas por parte del Partido Popular que sirva para la reactivación económica de Llíria.


Precisamente, en este complejo se habilitará un centro destinado a los visitantes para que puedan comprender mejor las funciones que cumplían las termas durante la época romana, basadas en la cultura hidráulica y en unos sistemas de circulación del agua y climatización únicos en Hispania.