diumenge, 26 de gener del 2014

DIA MUNDIAL CONTRA LA LEPRA

El " Dia Mundial de la Lluita contra la Lepra" ( World Leprosy Day ) se celebra l'últim diumenge de gener de cada any. És una data per informar i conscienciar a la població respecte a aquesta malaltia.

Després mobilitzacions i manifestacions promogudes per Raoul Follereau en favor dels malalts de lepra el 31 de gener 1954 es va celebrar oficialment el primer "Dia Mundial de la contra la Lepra". El seu objectiu era sensibilitzar sobre l'existència d'aquesta malaltia i allunyar la imatge negativa que es tenia dels afectats.

l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recorda que el diagnòstic precoç i l'inici primerenc del tractament mitjançant poliquimioteràpia és la millor estratègia per eliminar la malaltia com a problema de salut. L'objectiu és assolir una prevalença de la lepra per sota d'1 cas per cada 10.000 habitants , prevenir la discapacitat i impedir la transmissió de la malaltia.

La lepra és una malaltia bacteriana i infecciosa que ataca la pell , de manera que l'aïllament no només no és necessari, sinó que comporta un alt impacte psicològic per a l'afectat.

Als països menys desenvolupats la por a la marginació, i les deficients condicions de la sanitat pública, fan que els pacients ocultin la seva situació, de manera que no reben el tractament adequat i la lepra continua sent contagiosa, a més de provocar danys permanents.

La lepra es cura amb un tractament senzill, eficaç i gratuït a tots els països gràcies a l'acord assolit entre l'OMS i les companyies fabricants. És primordial detectar a tots els malalts com més aviat millor i assegurar-los un tractament adequat.

DÍA MUNDIAL CONTRA LA LEPRA 


El “Día Mundial de la Lucha contra la Lepra” (World Leprosy Day) se celebra el último Domingo de Enero de cada año. Es una fecha para informar y concientizar a la población respecto a esta enfermedad.

Tras movilizaciones y manifestaciones promovidas por Raoul Follereau en favor de los enfermos de lepra el 31 de enero 1954 se celebraró oficialmente el primer “Día Mundial de la contra la Lepra”. Su objetivo era sensibilizar sobre la existencia de esta enfermedad y alejar la imagen negativa que se tenía de los afectados.

la Organización Mundial de la Salud (OMS) recuerda que el diagnóstico precoz y el inicio temprano del tratamiento mediante poliquimioterapia es la mejor estrategia para eliminar la enfermedad como problema de salud. El objetivo es alcanzar una prevalencia de la lepra por debajo de 1 caso por cada 10.000 habitantes, prevenir la discapacidad e impedir la transmisión de la enfermedad.

La lepra es una enfermedad bacteriana e infecciosa que ataca la piel, por lo que el aislamiento no solo no es necesario, sino que conlleva un alto impacto psicológico para el afectado.

En los países menos desarrollados el miedo a la marginación, y las deficientes condiciones de la sanidad pública, hacen que los pacientes oculten su situación, con lo que no reciben el tratamiento adecuado y la lepra continúa siendo contagiosa, además de provocar daños permanentes.

La lepra se cura con un tratamiento sencillo, eficaz y gratuito en todos los países gracias al acuerdo alcanzado entre la OMS y las compañías fabricantes. Es primordial detectar a todos los enfermos lo antes posible y asegurarles un tratamiento adecuado.