«Conservar el millor de la cultura i abandonar tot el que cause mal» (Secretari General de l'ONU Ban Ki-moon).
La mutilació genital femenina (MGF) comprèn tots els procediments consistents en la resecció parcial o total dels genitals externs femenins, així com altres lesions dels òrgans genitals femenins per motius no mèdics i és reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i xiquetes.
Reflectix una desigualtat entre els sexes molt arrelada, i constitueix una forma extrema de discriminació de la dona. És practicada gairebé sempre en menors.
La pràctica, viola els drets a la salut, la seguretat i la integritat física, el dret a no ser sotmès a tortures i tractes cruels, inhumans o degradants, i el dret a la vida en els casos en què el procediment acaba produint la mort .
Tot i que la pràctica s'ha mantingut per més de mil anys, hi ha motius per pensar que es pot acabar amb la mutilació i l'ablació genital femenina en una sola generació. Actualment UNICEF treballa en l'eliminació de la mutilació i l'ablació genital femenina a 22 països, i des de 2008 també col·labora en el Programa Conjunt UNICEF- FNUAP «La mutilació i l'ablació genital femenina: Accelerant el canvi» en 15 d'aquests països en el oest, Est i Nord d'Àfrica.
Día Internacional de Tolerancia Cero con la Mutilación Genital Femenina
«Conservar lo mejor de la cultura y abandonar todo lo que cause daño» (Secretario General de la ONU Ban Ki-moon).
La mutilación genital femenina (MGF) comprende todos los procedimientos consistentes en la resección parcial o total de los genitales externos femeninos, así como otras lesiones de los órganos genitales femeninos por motivos no médicos y es reconocida internacionalmente como una violación de los derechos humanos de las mujeres y niñas.
Refleja una desigualdad entre los sexos muy arraigada, y constituye una forma extrema de discriminación de la mujer. Es practicada casi siempre en menores.
La práctica, viola los derechos a la salud, la seguridad y la integridad física, el derecho a no ser sometido a torturas y tratos crueles, inhumanos o degradantes, y el derecho a la vida en los casos en que el procedimiento acaba produciendo la muerte.
Aunque la práctica se ha mantenido por más de mil años, hay motivos para pensar que se puede acabar con la mutilación y la ablación genital femenina en una sola generación. Actualmente UNICEF trabaja en la eliminación de la mutilación y la ablación genital femenina en 22 países, y desde 2008 también colabora en el Programa Conjunto UNICEF- FNUAP «La mutilación y la ablación genital femenina: Acelerando el cambio» en 15 de esos países en el Oeste, Este y Norte de África.