dimarts, 15 de juny del 2010

EL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA PROPOSA LA BANDA PRIMITIVA PER A LA DISTINCIÓ DE LA GENERALITAT VALENCIANA AL MÈRIT CULTURAL DE 2010


El Consell de la Generalitat Valenciana, mitjançant el Decret 35/1986 de 10 de març, modificat pels decrets 25/1994, de 8 de febrer, 255/1997, de 8 d’octubre i 190/2003, de 3 d’octubre, va crear la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural per a distingir les persones físiques, entitats o col·lectius que pels seus mèrits hagen contribuït a destacar l’aportació de la Comunitat Valenciana en qualsevol àmbit de la cultura.

La Banda Primitiva de Llíria, fon fundada al 1819, pel pare franciscà Fra Antoni Albarracín Enguidanos i és sense dubte, la banda civil més antiga de l’estat espanyol.

L’any 1888 concursa per primera vegada al Certamen de València, aconseguint el primer premi. Guardo que ha repetit nombroses vegades al llarg del temps.

Des dels seus començaments, fins l’actualitat, ha realitzat innumerables concerts, actes cultural, desfilades, etc, actuant en pràcticament la totalitat de les grans ciutats espanyoles i en diversos països d’Europa (Alemanya, Bèlgica, França, Holanda i Suïssa), als Estats Units (Nova York i Los Angeles) i a la Xina (Beijing i Shanghai).

Ha sigut dirigida, a més dels seus directors titular, per algunes de les més prestigioses batutes europees com Sergiu Celibidache, Désirée Dondaine, Odón Alonso, Rafael Früebeck de Burgos, Jan Molenar, Luís Cobos, Manuel Galduf i Jan Cober.

Com efemèrides més destacades en el seu historial, cal ressaltar, a part del premis al certamen de València, els primers premis al Certamen amb motiu de l’Exposició de Barcelona de l’any 1929, al Certamen de Kerkrade de l’any 1962 i 1966 i les seves gires als Estats Units amb motiu del V Centenari del Descobriment d’Amèrica i a la Xina, sent la primera i única banda espanyola que ha actuat en aquest país.

En aquest any que commemorem el 600 aniversari de la visita i miracle de Sant Vicent a la nostra ciutat, que la Generalitat distin gisca a una de les entitats cultural  amb mes arrels a la societat lliriana, pot ser el punt final a les celebracions, a mes de corregir l’error que la pròpia conselleria de cultura reflecteix a la seva pagina Web.

La concessió de la distinció correspon al Consell de la Generalitat a proposta del Consell Valencia de Cultura o  de la Consellera de Cultura i Esport.

ACORDS
  1. L’Ajuntament de Llíria, considera que en l’entitat Banda Primitiva de Llíria conflueixen els mèrit per a concedir-li la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural, i per tant, la proposa per a  tal nomenament.
  2. Notificar el present acord  demanat l’adhesió al mateix, a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Ajuntament de Valencia, i demes institucions i associacions  de caràcter cultural de la nostra ciutat i de la resta de la Comunitat Valenciana.   
  3. Notificar el present acord al President del Consell Valencia de Cultura i a la Consellera de Cultura i  Esport, demanant el recolzament a la proposta aprovada pel Ajuntament de Llíria.

dilluns, 14 de juny del 2010

PROPOSTA D’ATORGAMENT DEL PREMI DE LES ARTS PLÀSTIQUES DE LA GENERALITAT VALENCIANA A MANUEL SILVESTRE MONTESINOS, “SILVESTRE D’EDETA”.


El Govern Valencia, mitjançant el Decret 180/2000 de 5 de desembre, va crear el Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat Valenciana. El Premi de les Arts Plàstiques es crea a fi de distingir i recompensar un artista amb una obra primordialment plàstica que no sols haja contribuït al foment i la difusió del nostre art, sinó també a l’obertura de vies de renovació i innovació plàstiques. Es crea com a guardó atorgat per la Generalitat Valenciana a un artista plàstic de vàlua reconeguda a fi de fer ressaltar la seua labor creadora.
Al decret 180/2000 apareixen les bases per la concessió del Premi, que, entre altres i  de manera resumida son, les següents:
  • Podran optar i ser proposats els artistes valencians vius, que destaquen per la seua contribució a l’art valencià contemporani.
  • Podran proposar candidats davant la conselleria de educació, entre altres, els organismes oficials, acompanyada d’un currículum de l’autor nominat, especificant les raons per les quals és considerat mereixedor del premi i amb un certificat de l’acord.

Manuel Silvestre Montesinos, va complir cent anys el passat 31 d’agost, dedicant tota la seva vida al mon de la cultura i especialment a la escultura, tinent una trajectòria professional i humana mereixedora del reconeixement per part de tot el valencians i valencianes. Durant mes de 22 anys ha estat al front de la càtedra de la Escola de Belles Arts de Sant Carles, membre de la Reial Acadèmia; així com la gran quantitat de obres de qualitat realitzades, per el que esta considerat com a u del escultor vius mes important no sols de la Comunitat valenciana sinó de tota Espanya.
La convocatòria del premi te caràcter  anual i a hores d’ara encara no ha sigut publicada al diari oficial de la Generalitat Valenciana la corresponent a enguany, així que  per guanyar temps i tindre prevista la documentació necessària per proposar al nostre conciutadà com mereixedor del Premi, presentem els següents acords:
  1. L’Ajuntament de Llíria, proposa a Don Manuel Silvestre Montesinos, Silvestre d’Edeta, com a candidat al X Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat Valenciana.
  2. Els tècnics de l’ajuntament de Llíria elaboraran la documentació necessària per a la presentació de la candidatura de Don Manuel Silvestre Montesinos, segons lo estipulat a la base tercera del decret 180/2000 de la Generalitat Valenciana.
  3. Notificar el present acord  demanat l’adhesió al mateix, a l’Escola de Belles Arts de Sant Carles, Universitat de València, Ajuntament de València, Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles i demès institucions i associacions  de caràcter cultural de la nostra ciutat i de la resta de la Comunitat Valenciana .   
  4. Notificar el present acord al President del Consell Valencià de Cultura i a la Consellera de Cultura i  Esport, demanant el recolzament a la proposta aprovada pel Ajuntament de Llíria.